ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

Αγαπητοί μας, θα θελαμε να ευχαριστήσουμε ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγίου Αποστόλου Ανδρέα Λαυρίου, όλους τους εθελοντές που διακονούν στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας, καθώς τις κυρίες που διακονούν στα “Γεύματα Αγάπης” και όλους τους συμπολίτες μας που προσήλθαν, για να βοηθήσουν και να συμβάλουν στους συνανθρώπους μας που πέρασαν μια μεγάλη δοκιμασία την περασμένη Κυριακή με τις πυρκαγιές στην περιοχή μας, στη Λαυρεωτική. Είναι γεγονός ότι το ταπεινό αυτο κάλεσμα της τοπική μας Εκκλησίας σε όλους να συμβάλουν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, είχε ως αποτέλεσμα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και αισθανομαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε έναν έναν προσωπικά όλους για αυτή την προσπάθεια. Ιδιαιτέρως, τους πυροσβεστες, τους εθελοντές συμπολίτες μας και απο άλλους ομορους Δήμους που έδωσαν τη μεγάλη μάχη για την κατασβεση της πυρκαγιάς, τον Δήμο Λαυρεωτικής, συλλόγους και φορείς, τους ανώνυμους και επώνυμους συμπολίτες μας που προσέφεραν υλικά αγαθά, νερά και τρόφιμα, τα οποία διατέθηκαν στους συνανθρώπους μας που δοκιμάστηκαν και στους πυροσβέστες!
Να δώσει ο Θεός να μη ξανά βιώσουμε αντίστοιχες δοκιμασίες!
Εκ του Ιερού Ναού

May be an image of fire

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή μας, η οποία έχει ως συνέπεια την εκκένωση των οικισμών, προτρέπουμε και ενημερώνουμε όσους συμπολίτες μας επιθυμούν και έχουν ανάγκη, να προσέλθουν στον κλιματιζόμενο χώρο του Πνευματικού Κέντρου και της Εκκλησίας του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Λαυρίου, για να παραμείνουν και για την παροχή νερού, τροφίμων (φαγητό) και ό,τι άλλο έχει προκύψει ως ανάγκη τους.
Με ειλικρινή κατανόηση
π. Κωνσταντίνος Συρίγος
Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ

Προσκύνημα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Σπατων

Φωτογραφίες από το Προσκύνημα με την Ενορία του Αγίου Απόστολου Ανδρέα Λαυρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Σπατων με αφορμή την έλευση της θαυματουργού κάρας του Αγίου Σεραφείμ του εν Δόμβου, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Ιουνίου 204. Οι προσκυνητές από την ενορία του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα Λαυρίου , αφού επισκέφθηκαν πρώτα το Ιερό Προσκύνημα Αναστάσεως Χριστού Σπάτων, στη συνέχεια έφτασαν και στον Ιερό καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Σπάτων όπου υποδέχθηκαν όλοι μαζί κλήρος και λαός την Αγία Κάρα του Αγίου Σεραφείμ του εν Δόμβου.

Εκ της Γραμματείας του Ιερού Ναού

Ολοκληρώθηκε η Εκδήλωση για τα 50 Χρόνια Ιδρύσεως και Ποιμαντικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η μουσική εκδήλωση για τα 50 χρόνια ιδρύσεως και ποιμαντικής Διακονίας 1974-2024 της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας & Λαυρεωτικής, που πραγματοποιήθηκε στο ανακαινισμένο χώρο του Φοινικόδασους- περιβολάκια στο Κυπριανό Λαυρίου, με την συνδιοργάνωση του Ιερού Ναού Αγίου Απόστολου Ανδρέου Λαυρίου, του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαυρίου και του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Λαυρίου.
Στον εναρκτήριο χαιρετισμό του ο Αρχιερατικός Επίτροπος Λαυρεωτικής Αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Συρίγος αναφέρθηκε , στον διπλό εορτασμό της εκδήλωσης, τα 50 χρόνια Ιδρύσεως της Τοπικής Εκκλησίας καθώς και τα 20 χρόνια Αρχιερατείας από την εκλογή του Νέου διακεκριμένου Μητροπολίτου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ. κ. Νικολάου, σπουδαίου Ιεράρχου και εξέχουσας προσωπικότητας, όπου η φήμη κ το έργο του απλώνεται σε όλο τον χριστιανικό κόσμο!
Το πρόγραμμα άνοιξε με τους μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως υπό τη διεύθυνση του κ. Χρήστου Δουκέρη, στη συνέχεια του μουσικού προγράμματος συμμετείχε η Χορωδία Λαυρίου υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του κ. Θεόδωρου Λεμπέση. Τέλος, την υπέροχη μουσική βραδιά έκλεισε η παιδική χορωδία του «Περίκλυτου» Ωδείου Λαυρίου με την καλλιτεχνική διεύθυνση της Άννας Τεμπερικίδη.
Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Δημήτρης Λουκάς, στελέχη του Δημοτικού Συμβουλίου, των σωμάτων ασφαλείας και πλήθος κόσμου.

Εκ της Γραμματείας του Ιερού Ναού

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗς ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
50 χρόνια Ποιμαντικής Διακονίας 1974-2024


«Μουσικό ταξίδι στο χρόνο…»
Κυριακή 2 Ιουνίου 2024
Φοινικόδασος Λαυρίου


Συμμετέχουν:
-Μαθητές Σχολής Βυζαντινής Μουσικής ΙΜΜΛ
-Χορωδία Λαυρίου
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Θεόδωρος Λεμπέσης
-Καθηγητές και Μαθητές του «Περίκλυτου» Ωδείου Λαυρίου
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Άννα Τεμπερικίδη

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται
από τους Ιερούς Ναούς:
Ι. Καθεδρικός Ναός Αγίας Παρασκευής Λαυρίου
Ιερό Ναό Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Λαυρίου
Ιερός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαυρίου

ΣΤΗ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ κ.κ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Σας ενημερώνουμε ότι το προσεχές Σάββατο του Λαζάρου (27 Απριλίου) και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος θα ιερουργήσει στη Λαυρεωτική.

Συγκεκριμένα:

-Σάββατο του Λαζάρου
Ιερά Μονή Αγίου Παύλου Παλαιοκαμάριζας

-Κυριακή των Βαΐων
Ιερός Καθεδρικός Ναός Αγίας Παρασκευής Λαυρίου

Σάββατο του Λαζάρου: Τα έθιμα, τα κάλαντα και τα λαζαράκια | Έθνος

Κυριακή των Βαΐων - Orthodox Times

Εκ της γραμματείας